top of page

mistÄ hinta koostuu?

Videotuotannoissa hintaan vaikuttaa tietenkin suunnitteluun, kuvaamiseen sekä jälkikäsittelyyn vaadittava aika. Tehokas editointikone sekä satojen gigatavujen varmuuskopiot eivät ole halpoja asioita. Lisäksi erilaiset pakolliset lisenssit sekä palvelut kasvattavat kuluja, jotka luonnollisesti tulee kattaa. Tällaisia ovat esimerkiksi editointiohjelmat ja musiikkilisenssit.

millä kameralla kuvaat?

Kuvaan Sonyn videotuotantokameralla sekä järjestelmäkameralla. Käytössäni on Sony PXW-FS5 sekä Sony a7 III -rungot sekä Sonyn objektiiveja. Muita tärkeitä työkaluja ovat mm. Roden videomikrofonit, langaton lähetin sekä Crane 2 -gimbal. Lisää tietoa kuvauskalustostani löytyy täältä.

miten toimitus tapahtuu?

Toimitan tiedostot yleensä sähköisesti linkillä, josta pääset latamaan kuvat/videot itsellesi. Muita toimitustapoja voi olla esimerkiksi muistitikku (tiedostojen ollessa erittäin suurikokoisia tai muuten erikseen sovitusti).

kauan toimituksessa kestää?

Videotuotannossa suurin työaika menee jälkikäsittelyyn. Toimitusajat ovat täysin projektikohtaisia, ja annan arvion suunnitteluvaiheessa. Arvio tarkentuu kuvaamisen jälkeen. Yleensä toimitusaika on 2-4 viikkoa, mutta suurien projektien loppuun saattaminen voi viedä pidempäänkin.

bottom of page